RESULTATERFINANS

AltaVista skal selges

Compaq forhandler om å selge søketjenesten AltaVista til CMGI for 15-23 milliarder kroner. Compaq har tidligere sagt de skulle børsnotere AltaVista, men nå trenger selskapet penger.

Einar Ryvarden
23. juni 1999 - 15:45

Ifølge avisen Wall Street Journal har Compaq og CMGI nesten ferdigforhandlet overdragelsen av AltaVista og vil snart offentliggjøre en avtale. AltaVista er den mest brukte internasjonale søketjenesten i Norge, blant annet gjennom et partnerskap med SOLs Kvasir-tjeneste.

Salget av AltaVista kommer overraskende - Compaq har sagt at de skulle børsnotere søkemotoren de fikk med seg som bonus da de kjøpte Digital. Hvorfor er ikke så vanskelig å forstå - tidligere i år ble Excite solgt til AtHome for svimlende 50 milliarder kroner. Stemmer ryktene, får Compaq altså bare halvparten av hva Excite-eierne fikk, til tross for at AltaVista er mer brukt enn Excite.

CMGI er for mange et ukjent investeringsselskap som eier en rekke mindre Internett-selskaper. Selskapet er mest kjent som den største eiere av søketjenesten og AltaVista-konkurrenten Lycos. Det var CMGI som satte seg på bakbena og etter hvert blokkerte salget av Lycos til USA Networks tidligere i våres.

Salget av AltaVista kommer kanskje ikke så uventet tatt Compaqs finansielle problemer i betraktning. Fungerende toppsjef og styreformann Benjamin Rosen har trolig nok å konsentrere seg om. Dessuten kunne han trenge pengene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.