KORTNYTT

Altinn første bruker av Sikkerhetsportalen

Altinn vil være det første brukerstedet som tar i bruk den nye Sikkerhetsportalen.

15. des. 2005 - 15:02

Altinn har i dag inngått en avtale med Sikkerhetsportalen om å bruke tjenester fra Sikkerhetsportalen til sikker innlogging for brukere av Altinn. Altinn vil trolig være det første brukerstedet som tar i bruk Sikkerhetsportalen.

Altinn er en nettportal for elektronisk dialog mellom næringslivet og det offentlige. Portalen inneholder også tjenester for privatpersoner, som elektronisk flyttemelding og elektronisk gjeldsbrev til Lånekassen. Altinn gir tilgang til om lag 100 elektroniske skjemaer og rapporteringsløsninger, og antall tjenester øker kontinuerlig. Hele 65 prosent av næringslivet valgte i år å sende selvangivelse for næringsdrivende gjennom Altinn. Altinn tilbyr også toveis dialog via din egen eller bedriftens elektroniske postboks for mottak av post og meldinger fra det offentlige. Fjorten statlige etater deltar i Altinn-samarbeidet, og flere er på vei inn.

Sikkerhetsportalen ble lansert tidligere i dag og sørger for enkel og sikker dialog mellom brukeren og det offentlige på Internett. BBS (Bankenes Betalingssentral) har utviklet og levert løsningen som forvaltes av Brønnøysundregistrene.

Med Sikkerhetsportalen tilrettelegges det for sikker elektronisk dialog mellom borgere og det offentlige. Stadig flere nordmenn ønsker å kommunisere med det offentlige via nettet. Vi leverer selvangivelsen, søker om nytt skattekort, leverer flyttemelding, søker om barnehageplass, sosialtjenester, studielån osv. Med Sikkerhetsportalen er målet å komme enda et skritt videre. Det antas at Sikkerhetsportalen vil føre til at offentlige etater og kommuner vil utvikle og tilby enda flere og bedre elektroniske tjenester til innbyggerne.

Fra 2006 skal alle statlige etater som anskaffer løsninger som krever bruk av elektronisk identitet benytte Sikkerhetsportalen, dersom de ikke har denne typen sikkerhetsløsninger fra før. Kommunene blir oppfordret til å bruke Sikkerhetsportalen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.