SIKKERHET

Altinn og Brønnøysundregistrene har problemer etter globalt sikkerhetsproblem

En sårbarhet i et populært programvareverktøy har skapt problemer for aktører i hele verden. I Norge har flere offentlige portaler tatt sine forholdsregler.

Altinn er blant tjenestene som har problemer etter at det ble oppdaget et sikkerhetshull i et loggverktøy.
Altinn er blant tjenestene som har problemer etter at det ble oppdaget et sikkerhetshull i et loggverktøy. Foto: Scanpix
12. des. 2021 - 17:46

En sårbarhet i et populært programvareverktøy har skapt problemer for aktører i hele verden. I Norge har flere offentlige portaler tatt sine forholdsregler.

Siden fredag kveld har det vært problemer med Altinn-portalen og Brønnøysundregistrene, skriver Dagens Næringsliv.

Altinn skriver på sine nettsider at de på grunn av en sårbarhet i systemer som benyttes over hele verden, har måttet deaktivere søket i Altinn (før innlogging).

– Søket vil fungere igjen så snart vi har fått på plass en sikkerhetsoppdatering.

Bakgrunnen er at systemene deres må oppdateres for å ta unna for et sikkerhetshull som har skapt store problemer for nettaktører siden det først ble oppdaget 9. desember.

Sårbarheten er i det Java-baserte loggverktøyet Apache Log4j, som brukes av mange Java-baserte applikasjoner og tjenester. Nasjonalt cybersikkerhetssenter (NCSC) anbefaler berørte virksomheter om umiddelbart å oppdatere Log4j.

Det er ikke kjent når de offentlige portalene er ferdige med å oppdatere systemene sine. Først når det skjer, vil tjenestene være fullt tilgjengelige igjen.

 

Meta CEO Mark Zuckerberg.
Les også

Meta vil forby politisk reklame laget med KI-verktøy

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.