NETTHANDEL

Amazon-ansatte streiker på travel shoppingdag

Den største streiken i Amazons historie, hevder fagforeningene. Amazon forsikrer på sin side at kundene ikke blir berørt.

Amazon-ansatte streiker for høyere lønn og bedre arbeidsforhold. Her fra dagens streik i britiske Coventry.
Amazon-ansatte streiker for høyere lønn og bedre arbeidsforhold. Her fra dagens streik i britiske Coventry. Foto: Phil Noble/Reuters/NTB
24. nov. 2023 - 15:48

Et større antall Amazon-ansatte gikk i dag ut i streik. Det skjer på «Black Friday», som er en av årets travleste handledager.

Streiken er koordinert på tvers av landegrensene og gjelder både krav om høyere lønn og krav om bedre arbeidsforhold.

Dette er den største streiken i Amazons historie, ifølge fagforeningene.  Amazon sier på sin side at kundene ikke blir berørt. Det melder blant annet BBC og Reuters.

Rundt 1000 Amazon-ansatte har sluttet seg til streiken ved Amazon i Coventry, sier den britiske fagforeningen GMB Union.

I tillegg blir det markeringer ved Amazon UKs hovedkontor i London, samt streik og demonstrasjoner også i andre europeiske land, samt USA, melder Sky News.

Den amerikanske nettgiganten varslet nylig at de setter opp minstelønna for britiske medarbeidere til 13 pund i timen.

Hvor mange som legger ned arbeidet under dagens markering, er uvisst, men ifølge arrangørene er det streik i mer enn 30 land.

En rekke ulike organisasjoner og fagforeninger står bak kampanjen. De går til felles kamp under parolen «Make Amazon Pay».

Les også

Kripos: – Økning i datakriminalitet med krav om løsepenger

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.