JUSS OG SAMFUNN

Amazon.com setter nettrekord

Nettbutikken Amazon.com, som startet i Jeff Bezos garasje for to år siden, regner i løpet av de nærmeste to ukene med å ha en million bokhandlende. Dermed vil bokhandelen bli Internetts største butikk.

Morten Øverbye
15. okt. 1997 - 15:09

I garasjedagene pakket Bezos bøkene selv og kjørte dem til postkontoret i familiebilen. I dag har bokhandelen kunder i 160 land verden over, og Bezos vil selv levere bestillingen til kunde nummer en million, uavhengig av hvor i verden vedkommende måtte befinne seg.

- Jeg vet ikke om jeg er på vei til Tanganyika eller Beijing de neste dagene, eller om jeg må reise med jetfly, jetski eller kano, sier Bezos til Gina.com.

I dag starter Amazon kampanjen "Du er en av en million hos Amazon.com". Ved siden av personlig overrekkelse av bestillingen fra Jeff Bezos, vil kunde nummer en million få 10.000 amerikanske dollar. Det vil også bli delt ut 100 T-skjorter daglig under den 14 dager lange kampanjeperioden.

I løpet av de to årene som har gått siden oppstarten, har Amazon.com etablert seg ikke bare som den ledende bokhandelen på Internett, men også den ledende nettbutikken, ifølge den siste Media Metrix-rapporten. I august måned var 4,5 prosent av alle amerikanske husholdninger med nett-tilknytning innom bokhandelens server.

I følge Media Metrix-rapporten skal kjennskapen til Amazon.com være sju og en halv gang kjennskapen til den nærmeste konkurrenten. Amazon.com er også den eneste bokhandelen med en plassering blant de 500 øverste plasseringene i rangeringen. Bokhandelen gikk fra en 87. plass på denne rangeringen i januar til en 29. plass i august, etter at avtaler med søkemotorer og nettkataloger hadde åpnet nye elektroniske dører til butikken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.