IT-BRANSJEN

Amazon: Planlegger oppsigelser av over 18.000 ansatte

Skal starte fra 18. januar.

Den seneste runden med oppsigelser i netthandelgiganten Amazon vil gå ut over 18.000 av selskapets ansatte.
Den seneste runden med oppsigelser i netthandelgiganten Amazon vil gå ut over 18.000 av selskapets ansatte. Foto: Michel Spingler / AP / NTB
5. jan. 2023 - 08:04

Den seneste runden med oppsigelser i netthandelgiganten Amazon vil gå ut over 18.000 av selskapets ansatte, rundt 8.000 mer enn det som opprinnelig var ventet.

Det sier Amazon-sjef Andy Jassy i en uttalelse. Tidligere torsdag meldte Wall Street Journal at det totale antallet vil komme opp i rundt 17.000 de kommende ukene.

Oppsigelsene skal starte fra og med rundt 18. januar, ifølge Jassy.

Nedgang i omsetningen

I november sa Amazon at de hadde begynt å si opp flere av sine ansatte, og ventet da å si opp rundt 10.000. Amazon hadde i september rundt 1,5 millioner ansatte, og en stor del av dem jobber i selskapets lagre.

Koronapandemien førte til en stor tilstrømming av kunder for Amazon, noe som gjorde at de økte arbeidsstanden sin betraktelig. Nå som koronarestriksjonene er lettet, har også omsetningen til netthandelgiganten gått ned.

I tillegg til Amazon har også flere andre teknologiselskaper, deriblant Facebook-eier Meta, varslet oppsigelser av flere tusen ansatte.

Tiktok hevder at selskapet stanser 95 prosent av falsk informasjon og konspirasjonsteorier før det blir publisert på plattformen.
Les også

Elleville konspirasjoner og monsterhistorier går sin seiersgang på Tiktok

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.