IT-BRANSJEN

Amazon saksøker Pentagon for tildeling av milliardkontrakt

Søksmålet kommer etter at Det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon, tildelte Microsoft en avtale Amazon forventet å få.

Amazon bestrider Pentagons tildeling av en milliardkontrakt til Microsoft.
Amazon bestrider Pentagons tildeling av en milliardkontrakt til Microsoft. Richard Drew og Ted S. Warren / AP / NTB scanpix
23. nov. 2019 - 11:20

I oktober ble Microsoft tildelt en stor skykontrakt med Pentagon. Kontrakten har en verdi på om lag 92 milliarder norske kroner.

Fredag leverte Amazon.com Inc et søksmål som bestrider denne tildelingen. Søksmålet ble levert forseglet til en føderal domstol, og innholdet er ikke offentlig kjent, melder nyhetsbyrået Reuters.

Selskapene Microsoft, Amazon og Oracle kjempet om å få kontrakten i det som har vært en omstridt anbudsprosess. Det kom tidlig spekulasjoner om at Amazon ville bli tildelt kontrakten. Teknologigigantene Oracle og IBM slo tilbake med nye bud, og Oracle utfordret også anbudsprosessen i en føderal domstol, men tapte.

Amazon har tidligere hevdet at det var en politisk beslutning å tildele kontrakten til Microsoft, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

Skylagringssystemet med navnet Jedi skal lagre og behandle enorme mengder hemmeligstemplede data. Det skal gjøre det amerikanske forsvaret i stand til å bruke kunstig intelligens til å planlegge krigføring og operasjoner.

Microsoft-sjef Satya Nadella på et arrangement i Indonesias hovedstad Jakarta. Selskapet satser stort her.
Les også

Microsoft satser milliarder på KI i Indonesia

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.