– Amazon vil åpne fysisk butikk

Går nye veier for å selge Kindle.

– Amazon vil åpne fysisk butikk
Amazons nettbrett Kindle Fire har vært en stor suksess for ehandelsgiganten Amazon. De skal nå planlegge å åpne fysiske butikker for å selge sine nett- og lesebrett til markedet i USA. Bilde: Amazon

Verdens største e-handelsaktør, amerikanske Amazon, planlegger å åpne en fysisk butikk i Seattle. Ifølge nettavisen Good eReader, som henviser til kilder i selskapet, vil de gjøre et forsøk for å se om fysiske Amazon-butikker kan være lønnsomme.

Planen skal være å rulle ut flere butikker i det amerikanske markedet dersom forsøket lykkes.

Jeff Bezos, Amazons grunnlegger og toppsjef, skal ha et stort ansvar for at bokhandlere i USA har måtte stenge i stort omfang de siste årene. Gjennom lesebrettet Kindle har selskapet også sørget for at e-bøker har tatt et solid innhugg i markedet for litteratur. Det vekker derfor oppsikt at selskapet vurderer å starte egne butikker.

Ifølge Good eReader vil butikken som Amazon planlegger ikke være på tusenvis av kvadratmeter, men en liten butikk som skal selge Kindle-nettbrett og lesebrett samt tilbehør til Kindle-serien. De skal også selge sine egne elektroniske utgivelser som skal være mulig å laste ned i butikken.

Amazon har også hatt stor suksess med nettbrettet Kindle Fire, som skal ha stått for halvparten av markedet for Android-baserte nettbrett i fjor.

Apple har hatt betydelig suksess med sine butikker, noe som teknologiselskapet har lagt betydelige ressurser ned i hva angår utforming og utseende. Det er en kjent sak at forbrukere foretrekker å ta på varene før de kjøper, og kanskje vegrer seg for å handle over nettet. Det er denne kundegruppen Amazon nok ser muligheter for å komme seg inn på med sine planer.

Amazon har ikke kommentert saken.

    Les også: