RESULTATERFINANS

Amazon vokser nærmest til himmels

Selger nå mer «elektronikk og diverse» enn bøker, cd-er, dvd-er og annet innhold.

23. apr. 2010 - 09:43

Verdens største nettbutikk, Amazon.com, opplyser om kraftig vekst i regnskapet for første kvartal.

Sammenliknet med første kvartal i fjor økte omsetningen med 46 prosent til 7,13 milliarder dollar. Nettoresultat etter skatt økte med 68 prosent til 299 millioner dollar. Begge tallene er godt over det analytikerne hadde ventet.

Amazon regner ikke med at denne kraftige veksten vil holde seg i inneværende kvartal: Omsetningsprognosen lyder på 6,1 milliarder til 6,7 milliarder dollar, henholdsvis 31 til 44 prosent mer enn i andre kvartal i fjor. Selskapet forventer et nettoresultat i intervallet 220 millioner til 320 millioner dollar. Det er i utakt med analytikerne, som så for seg en prognose på 328 millioner dollar.

Regnskapet viser at Amazon ikke lenger kan karakteriseres som bare en bokhandel med tilleggsvarer. Regnskapet fordeler omsetningen på to hovedkategorier. Bøker, cd-er, dvd-er og annet innhold økte med 26 prosent til 3,43 milliarder dollar. Elektronikk og andre «allmenne varer» økte med 72 prosent til 3,51 milliarder dollar.

Selskapet sier fortsatt at e-bokleseren Kindle er produktet det selger mest av, uten å oppgi tall.

Før tallene ble kjent, var forventningene skyhøye, og Amazon-kursen en ny kursrekord på 150,09 dollar da Nasdaq-børsen stengte i går ettermiddag norsk tid. Da tallene ble kjent, falt kursen rundt 6 prosent.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.