SKYTJENESTER

Amazons vekst i nettskyen er nesten like stor som Microsofts og Googles tilsammen

I alle fall når man måler i dollar.

Amazon Web Services er fortsatt markedsledende med svært høy margin, men omsetningsveksten til virksomheten var i forrige kvartal lavere enn den totale veksten i nettskymarkedet.
Amazon Web Services er fortsatt markedsledende med svært høy margin, men omsetningsveksten til virksomheten var i forrige kvartal lavere enn den totale veksten i nettskymarkedet. Bilde: Thomas Cloer/Flicker (CC BY-SA 2.0)
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. mai 2019 - 05:00

Det er ingenting som tyder på at Amazons suverene posisjon i nettskyene vil bli utfordret med det første. Ifølge tall fra Canalys om utviklingen i første kvartal, økte Amazon Web Services (AWS) omsetningen med 2,3 milliarder dollar sammenlignet med samme kvartal i fjor, til 7,6 milliarder dollar.

Microsoft økte nettskyomsetningen i Azure med 1,5 milliarder, mens Google Cloud-omsetningen økte med 1,1 milliarder. Dermed er Amazons økning i forrige kvartal nesten like stor som den sammenlagte økningen til de to største konkurrentene.

Markedet vokser raskere 

Ser man på den prosentvise veksten, er bildet et helt annet. Mens Amazon med sine 41 prosent ikke helt greide å holde følge med den globale veksten på 42 prosent, var veksten til Microsoft Azure på 75 prosent. Google Cloud slo til med en vekst på hele 83 prosent. 

Men utgangspunktet til utfordrerne er samtidig betydelig lavere enn Amazons. I forrige kvartal solgte Amazon nettskytjenester for mer enn Microsoft og Google tilsammen. 

Google vokser raskere i prosent, men målt i dollar ligger Amazon langt foran både Microsoft og Google. <i>Illustrasjon:  Canalys</i>
Google vokser raskere i prosent, men målt i dollar ligger Amazon langt foran både Microsoft og Google. Illustrasjon:  Canalys

Ifølge Canalys er kinesiske Alibaba den fjerde største aktøren i nettskymarkedet. Det meste av selskapets omsetningen skjer i Kina, hvor selskapet er markedslederen.

Leste du denne? Amazon Web Services åpner i Norge

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.