RESULTATERFINANS

AMD halverte Intels resultat i andre kvartal

AMDs prisgunstige brikker halverte Intels inntekter i andre kvartal. Intel satser på at de nye Core 2-brikkene skal snu spillet.

20. juli 2006 - 08:30

Det går ikke ann å hvile på laubærne i it-bransjen, det viser kvartalstallene Intel la frem i går. Selskapet som lenge hadde et nesten-monopol på PC-prosessorer, la i går frem tall som viser at resultatet i andre kvartal er redusert med hele 57 prosent i forhold til samme kvartal i fjor.

Årsaken er enkel: AMD har lenge laget bedre og billigere prosesser, noe som har gjort at Intel har måttet kuttet sine priser mye raskere enn de ellers ville.

Intel satt igjen med 885 millioner dollar i dette andre kvartalet, mot 2,04 milliarder dollar i samme kvartal i fjor. Og ikke bare tjente Intel mindre penger, salget falt også betydelig.

Prosessor-kongen la frem jubeltall etter et fantastisk julesalg, men advarte så om et svakere salg og siden har det rast har og dypt for selskapet.

Intel varslet om et svakere salg i andre kvartal, men det ble enda litt verre: Salget falt med 13 prosent 8 milliarder dollar.

Intel-sjef Paul Otellini har allerede gjort to grep: Den ene er å rydde i ledelsesstrukturen. 1000 mellomledere skal ut.

Men det viktigste er lanseringen neste uke av de nye Core 2-prosessorene. Intel har lovet å knuse AMDs forsprang og tester som kom denne uken viser at Intel langt på vei har rett, deres nye prosessorer snur kampen til Intels favør.

    Les også:

Otellini våget likevel ikke å spå noen dramatisk forbedring for Intel i tredje kvartal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.