AMD henter mer ytelse ut av Opteron

AMD har sluppet fire nye prosessor for dem som er mer opptatt av klokkehastighet enn energisparing.

AMD henter mer ytelse ut av Opteron

AMD har sluppet fire nye prosessor for dem som er mer opptatt av klokkehastighet enn energisparing.

Datamaskiners energiforbruk har de siste årene kommet mer i fokus. Spesielt gjelder dette i store datasentra, hvor kostnadene knyttet til kjøling stadig har blitt høyere.

    Les også:

Dette har ført at blant annet prosessorprodusentene har lagt mer innsats i å redusere effektbehovet til prosessorene. Men i noen tilfeller har dette også redusert regnekraften.

AMDs tredje generasjon med Opteron-prosessorer, som leveres med fire kjerner, er trolig et eksempel på dette. Selskapet lanserte denne uken fire nye modeller som har betegnelse «SE». Disse modellene er laget med fokus på regnekraft og ikke så mye på strømforbruk. Effektbehovet til brikkene er derfor på inntil 105 watt, sammenlignet med 75 watt for standardutgavene.

Resultatet av dette er at Opteron-brikkene kan klokkes høyere. Mens den raskeste standardutgaven er klokket til 2,3 gigahertz, er de nye modellene klokket til enten 2,4 eller 2,5 gigahertz.

To av de nye prosessorene, 2358 SE og 2360 SE, er beregnet for servere med opptil to prosessorer. Veiledende pris er henholdsvis 873 og 1165 dollar. De to øvrige modellene, 8358 SE og 8360 SE, er beregnet for servere med inntil åtte prosessorer. Veiledende pris er henholdsvis 1865 og 2149 dollar.

Alle de nye modellene benytter Socket F-grensesnittet (1207).

Til toppen