AMD klargjør ny ekstremprosessor

Det er ventet at AMD vil lansere en ny ekstremprosessor denne uken.

Det er ventet at AMD vil lansere en ny ekstremprosessor denne uken.

Ifølge News.com, er det ventet at AMD vil lansere prosessoren Athlon 64 FX-55 denne uken, trolig allerede i morgen. I tillegg vil AMD trolig også lansere 4000+-utgaven av Athlon 64.

Ifølge tall AMD skal ha publisert på selskapets nettsted fredag, skal Athlon 64 FX-55 i gjennomsnitt ha 8,7 prosent høyere ytelse enn Athlon 64 4000+.

Athlon 64 FX er en direkte konkurrent til Intels Extreme Edition av Pentium 4 (P4EE). Det er ventet at Intel vil komme med en ny og raskere utgave av P4EE i november. Denne skal ha en klokkehastighet på 3,46 GHz, men skal likevel ha høyere ytelse enn den vanlige 3,6 GHz-utgaven av Pentium 4. Dette skyldes blant annet dobbelt så stort sekundært hurtigminne (2 MB) og en forsidebuss på 1,066 GHz. Det vanlige Pentium 4-prosessorene støtter en forsidebuss på 800 MHz.

    Les også:

Intel vil fra og med neste år fokusere på andre ting enn klokkehastighet for å øke ytelsen til de vanlige prosessorene. Dette inkluderer flere av de løsningene som gir P4EE den ekstra ytelsen. Hva dette vil bety for den videre utviklingen av P4EE, er uvisst.

Blant de PC-produsentene som leverer systemer med disse entusiastprosessorene, er Alienware og HP (under Compaq-varemerket).

Til toppen