RESULTATERFINANS

AMD lover storartet nettbrett-grafikk

Men tar seg god tid. Fortsatt melder selskapet om røde tall.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. okt. 2010 - 15:06

AMD la i går fram selskapet resultatet for årets tredje kvartal. Under presentasjonen fortalte selskapets toppsjef, Dirk Meyer, om noen av framtidsplanene.

AMD har ikke unngått å legge merke til det nye nettbrett-markedet med Apple iPad i spissen. Svært mange av disse maskinene er basert på helt annen prosessorteknologi enn det AMD (og Intel) tilbyr, nærmere bestemt ARMs arkitektur.

Intel forbereder nå nye Atom-brikker som skal kunne konkurrere i dette markedet. Disse kalles «Oak Trail». AMD har det på sin side ikke travelt.

– Det er et marked vi vil vie mye forsknings- og utviklingsenergi mot når markedet er stort nok til å forsvare den investeringen. Oppriktig talt er vi fortsatt så små i notebook-markedet at det ikke er fornuftig for oss å bruke våre midler til forskning og utvikling på tablet-markedet ennå. Vi begynner å gjøre det når markedet er stort nok, sa Meyer ifølge Cnet News.

– Jeg tror du vil se AMD-løsninger i tavle-pcer i løpet av de neste par årene, sa Meyer.

AMD har tilgang på avansert grafikkteknologi gjennom selskapets ATI-avdeling og vil bruke dette for alt det er verdt i de kommende løsningene.

– Vi vil dukke opp med et differensiert tilbud med storartet grafikk- og videoteknologi, sa Meyer.

Resultatene

AMDs kvartalsresultater er ikke spesielt lystig lesning for selskapets investorer, selv om resultatene er bedre enn det Wall Street hadde ventet, ifølge ZDNet.

Resultatet i tredje kvartal var et nettotap på 118 millioner dollar av en omsetning på 1,62 milliarder dollar. Omsetningen er omtrent to prosent lavere enn i forrige kvartal, men 16 prosent høyere enn i samme kvartal for et år siden.

AMD forventer at omsetningen vil holde seg på samme nivå i fjerde kvartal som i tredje, selv om selskapet skal lansere dets første Fusion APU-er før jul. APU (Accelerated Processor Units) er en betegnelse AMD bruker på produkter som kombinerer funksjonaliteten til vanlige prosessorer (CPU) med grafikkprosessorer (GPU) i en enkelt brikke.

Flere detaljer om AMDs kvartalstall finnes her.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.