BEDRIFTSTEKNOLOGI

AMD oppdaterer veikartet

AMD publiserte i dag et nytt veikart for selskapets kommende prosessorplaner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. nov. 2004 - 14:39

Prosessorprodusentenes veikart er alltid interessante, spesielt hvis man sammenligner med tidligere utgaver som dekker den samme tidsperioden. digi.no skrev for drøyt et år siden om en tidligere utgave av AMDs veikart, som dekker perioden fram til og med andre kvartal av 2005. Artikkelen, inkludert en grafisk framstilling av veikartet, er tilgjengelig her.

I dag publiserte AMD en ny versjon av veikartet, som fortsatt gjelder ut 2005. Veikartet inneholder en rekke endringer i forhold til forrige utgave. Langt mer enn tidligere antatt skal skje i den neste halvåret.

Veikartet viser at brikken som foreløpig kalles "San Diego" og som utgjør neste utgave av de raskeste Athlon 64 og 64 FX-brikkene er blitt forsinket. Denne skulle egentlig kommet dette halvåret, men kommer først til våren. Dette vil bli de første Athlon 64 FX-brikkene basert på 90 nanometers prosessteknologi.

Samtidig har AMD fremskyndet "Palermo", en 90 nm-utgave av Sempron, fra andre halvdel til første halvdel av 2005.

På serversiden er det lite nytt, 90 nm-utgaver av Opteron skal fortsatt kunne ventes i år, deretter skjer det lite før tilsvarende prosessorer med to kjerner blir lansert i andre halvdel av 2005.

I planene for prosessorer til bærbare PC-er er det skjedd langt flere endringer.

Mobile-utgaven av Sempron vil i løpet av våren erstattes av "Georgetown", som er laget med 90 nanometers prosessteknologi. Det samme gjelder dagens 130 nm-utgave av Mobile Athlon 64, som vil erstattes av 90 nm-utgaven "Newark". I tillegg planlegger AMD en ny lavspenningsutgave av Mobile Athlon 64, som foreløpig har kodenavnet "Lancaster".

Allerede i andre halvdel av 2005 vil "Georgetown" erstattes av "Albany". Det går ikke fram av veikartet hva forskjellen på disse mot utgavene vil være. I samme periode vil AMD også erstatte dagens lavspenningsutgave av Mobile Sempron med en versjon som har kodenavnet "Roma".

Hele veikartet kan sees nedenfor, samt på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.