RESULTATERFINANS

AMD reduserer tapene

La fram kvartalstallene i går.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. juli 2009 - 08:24

AMD har tapt mye penger de siste årene, og lite tyder på at selskapet greier å komme i pluss med det aller første. Likevel er det negative driftsresultatet på 249 millioner dollar lavere enn både i første kvartal i år, da tallet på 298 millioner dollar, og i andre kvartal i fjor, da tallet var på 569 millioner dollar.

I tillegg kommer ekstraordinære utgifter, denne gang salg av lagerbeholdning som ble nedskrevet i fjerne kvartal i fjor. Dette gir en samlet resultat i andre kvartal i år på 330 millioner dollar, eller 0,49 dollar per aksje.

Omsetningen i andre kvartal er nesten identisk med omsetningen i første kvartal, 1184 millioner dollar. Dette er 13 prosent lavere enn i andre kvartal i fjor.

AMDs toppsjef, Dirk Meyer, sier i en pressemelding at han synes dekningsbidrag er skuffende, ikke minst fordi selskapet har omsatt for mer enn planlagt, at driftskostnadene har blitt redusert og at selskapet har lansert Six-Core Opteron-prosessoren flere måneder tidligere enn først planlagt.

- Nye introduksjoner av plattformer, mikroprosessorer og grafikk som planlegges i andre halvdel av 2009 posisjonerer oss godt til å forbedre marginene og til å nå våre finansielle mål for året, sier Meyer. I tredje kvartal venter selskapet en forsiktig vekst i omsetningen.

AMD solgte i andre kvartal færre mikroprosessorer enn i samme kvartal i fjor, og gjennomsnittprisen er lavere. Til sammen omsatte selskapet mikroprosessorer for 910 millioner dollar i andre kvartal, 17 prosent lavere enn i samme kvartal i fjor.

AMD øker derimot salget av grafikkprosessorer, men gjennomsnittsprisen er lavere. Dette gir likevel en liten økning i omsetningen, på 1 prosent, sammenlignet med andre kvartal i fjor, til 251 millioner dollar. I forhold til første kvartal i år er omsetningsøkningen for GPU-er derimot på 13 prosent.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.