BEDRIFTSTEKNOLOGI

AMD skal bidra til «Intels» Linux

Tror at MeeGo vil lykkes på mobile enheter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. nov. 2010 - 15:43

AMD kunngjorde i dag at selskapet har sluttet seg til MeeGo-prosjektet. Offisielt gis Linux-distribusjonen ut av The Linux Foundation, men det er liten tvil om Intel og Nokia er aktørene som trekker mest i trådene. Det var da også disse to selskapene som etablerte prosjektet. Men det ser ikke ut til å uroe AMD, men selskapet nevner ingen av de to selskapene i pressemeldingen.

– MeeGo representerer et spennende, åpen kildekode-basert mobilt operativssystem som vi venter at vil bli tatt i bruk av produsenter av mobile og integrerte enheter over tid, sier Ben Bar-Haim, sjef for programvareutvikling hos AMD, i pressemeldingen.

– Vi er glade for å kunne tilby tekniske ressurser til felles bransjeprosjekter som MeeGo, og venter økte markedsmuligheter for være kommende APU-er, sier Bar-Haim. APU-er, Accelerated Processing Units, er en kommende prosessorer fra AMD som kombinerer CPU og GPU i samme fysiske brikke.

MeeGo er laget fra bunnen av for mobile enheter og bygger på erfaringene Intel og Nokia har gjort med henholdsvis Moblin og Maemo.

AMD er fra før styremedlem i The Linux Foundation.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.