AMD skal gjøre pc-valget enklere

Kategoriserer pc-er etter hva de skal kunne brukes til.

AMD skal gjøre pc-valget enklere

Kategoriserer pc-er etter hva de skal kunne brukes til.

AMD lanserte i dag Vision Technology, en modell for hvordan konsumenter enklere skal kunne velge pc-en som passer dem best. I stedet for den tradisjonelle modellen, som fokuserer på de tekniske spesifikasjonene ved hver av maskinvarekomponentene, skal Vision si noe om verdien til hele systemet og demonstrere den kombinerte regnekraften til både CPU-en og GPU-en (grafikkprosessoren).

- Dagens konsumenter bryr seg om hva de kan gjøre med pc-en sin, ikke hva som er inni, sier Nigel Dessau, markedssjef i AMD, i en pressemelding.

- Det ønsker seg en rik HD- og underholdningsopplevelse på pc-en sin, uten å måtte forstå hva gigahertz og gigabytes betyr, mener Dessau.

Vision består foreløpig av tre kategorier.

De enkleste systemene vil få merkelappen som rett og slett heter Vision, med undertittelen «See». Ifølge AMD vil dette være systemer egnet for å se på bilder og videoer på nettet, surfing på weben, sjekking av e-post, avspilling av DVD-er og musikk. Omtrent det mange forbinder med en mini-pc i dag.

AMD viser riktignok til at svært mange som kjøper en mini-pc, eller netbook, hadde regnet med at den ville ha samme funksjonalitet og ytelse som en vanlig bærbar pc.

Noe av målet til AMD med Vision er derfor å redusere denne forvirringen.

Trinn to på Vision-skalaen heter Vision Premium, med undertittelen «Share». Dette er systemer med noe høyere ytelse enn de enkleste modellene. De skal være egner for avspilling av Blu-ray og HD-videoer, bruk av en webkamera, konvertering av video og musikk, samt for bruk av dataspill.

Det høyeste trinnet på skalaen så langt heter Vision Ultimate. Her er undertittelen «Create», noe som gjenspeiler at maskinene skal være egner for mer kreative brukere, som for eksempel vil lage eller redigere sine egne HD-filmer, gjøre opptak av tv-sendinger, spille grafikkintensive nettspill, redigering og miksing av musikk, lage podcasts eller drive med avansert fotoredigering.

Bærbare pc-er basert på Vision Technology skal komme i salg fra ulike pc-leverandører før jul i år.

Logoene for de ulike AMD Vision-klassene.
Logoene for de ulike AMD Vision-klassene.

Mer informasjon om inndelingen finnes på denne siden.

I løpet av første kvartal av 2010 vil AMD innføre enda et Vision-nivå, Vision Black. Dette vil være det høyeste funksjonalitetsnivået og vil betegne entusiast-pc-er, primært stasjonære modeller. Hva Vision Black vil innebære av funksjonalitet, er ennå ikke bestemt, men oversikter over de ulike nivåene skal være tilgjengelige for kundene i butikkene de oppsøker.

Til toppen