AMD stevner Skype etter Intel-avtale

Skype gir brukere av Intel-prosessorer ekstra funksjonalitet. Det liker AMD dårlig.

Skype annonserte i begynnelsen av februar at en del av funksjonaliteten i Skype 2.0-klienten kun er tilgjengelig for brukere av Intels tokjernede prosessorer. Mer presist er det snakk om telefonkonferanser hvor det maksimale antallet deltakere er ti ved bruk av Intels tokjernede prosessorer, mens antallet ellers er begrenset til fem deltakere.

Skype hevder at bare Intels tokjernede brikker gir nok ytelse til å drive en telefonkonferanse med ti personer.

Dette er AMD sterkt uenig i og har nå stevnet Skype for å få tilgang til dokumenter relatert til avtalen mellom Skype og Intel. AMD har en antitrust-sak gående mot Intel, og den nye stevningen vil være en del av denne.

    Les også:

AMD mener at Intel har gitt Skype insentiver til å tilby funksjonalitet kun til Intels brikker. Dette sier Chuck Diamond, en juridisk rådgiver for AMD, til News.com. Intel skal ha benektet at dette er tilfellet.

Verken Skype eller Intel har foreløpig ønsket å kommentere stevningen, som bare er én av mange AMD har levert for å finne bevis på at Intel har brukt selskapets dominerende markedsposisjon innen prosessormarkedet til å hindre AMD i å få kontrakter med visse partnere. Intel har benektet disse anklagene. Ifølge News.com forbereder de to selskapene seg på en rettssak hvor det loves at mengder av detaljer hvordan PC-industrien egentlig fungerer, vil bli avslørt.

Til toppen