RESULTATERFINANS

Amentio Datakjeden begjært konkurs igjen

Stengte butikklokaler uten forvarsel.

8. apr. 2011 - 12:15

Amentio Datakjedens økonomiske problemer fortsetter. De er nå begjært konkurs for andre gang på under én måned.

Skatteetaten la i midten av mars inn en konkursbegjæring mot eierselskapet Amentio Holdning etter manglende innbetaling av skatt.

Etter det digi.no kjenner til jobbet selskapet desperat med å hente inn penger for å dekke inn kravene. Det endte med at konkursbegjæringen ble trukket i tolvte time, og daglig leder Finn Rønning hevdet at saken var ute av verden.

Selskapet er en av landets større leverandører av datautstyr, med både nettbutikker og en rekke fysiske butikker. Etter ikke å ha mottatt oppgjør skal flere leverandører ha valgt å holde utstyr tilbake fra selskapet. De siste månedene har kunder av Amentio Datakjeden klaget over at varene de har bestilt og betalt for uteblir.

Truet av konkurs igjen

Det er Adressaavisa som melder at butikkjeden igjen er i hardt vær. Nå er det Trondheim Kemnerkontor som har begjært dem konkurs. Saken er berammet til den 26. april.

Stengte dører

Utviklingen i saken sammenfaller med at Datakjeden torsdag stengte dørene til sine butikklokaler i Tønsberg, helt uten forvarsel. Det skriver Tønsberg Blad, som ikke har lykkes med å komme i kontakt med ansatte i virksomheten.

Forbrukerrådet sier til avisen at Datakjeden kan operere på grensen til det lovlige hvis de gjør seg utilgjengelig for kunder som har varer eller tjenester utestående.

- Da er det svindel, og en sak for politiet, sier forbrukermyndighetene til Tønsberg Blad.

Nekter å prate

Daglig leder i Amentio Holding nekter å svare på spørsmål når digi.no ringer ham fredag ettermiddag.

- Jeg sitter opptatt. Du får ringe senere, er alt Finn Rønning ønsker å si.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.