American Express gir bort kortlesere

American Express har laget et eget kredittkort som er spesielt tilpasset e-handel og de sikkerhets- og brukervennlighetskrav som kundene forlanger. Suksessen skal sikres ved å gi bort kortlesere gratis.

American Express har laget et eget kredittkort som er spesielt tilpasset e-handel og de sikkerhets- og brukervennlighetskrav som kundene forlanger. Suksessen skal sikres ved å gi bort kortlesere gratis.

"Blue" får innebygget en databrikke som gir bedre sikkerhet ved at brikken inneholder et unikt digitalt sertifikat som fungerer som en nøkkel. Brukerne setter kortet i en smartkortleser på PC-en, og kan så handle det en vil online (mer om dette lenger ned i artikkelen).

Kortet er allerede tilgjengelig, men full fart på tjenesten blir det ikke før i november. Da vil American Express (Amex) begynne å gi bort kortlesere gratis, lover selskapet.

Det blir ingen årsavgift på kortet, og for de blant oss med ryddig økonomi kan lånerenten komme ned i underkant av ti prosent.

Sammen med det nye kortet har Amex utviklet en egen web-side der kundene kan betale sine regninger online, få tilgang til en del finansielle verktøy som kalkulatorer og nyheter fra underholdningsverdenen - blant annet om kjente artister og kommende konserter.

I pressemeldingen som omtaler Blue, gir Amex en rekke garantier overfor sine kunder. Blant annet påtar selskapet seg alt ansvar dersom det kan påvises uautoriserte online-uttak med Blue-kortene. Denne garantien gjelder inntil 90 dager etter at uttaket ble foretatt. I tillegg innføres en såkalt "Purchase Protection Plan", et slags kjøpevern der Amex sier de vil erstatte emballerte varer mot ødeleggelser eller tyveri inntil tre måneder etter kjøpet. Forsikringsordningen gjelder oppad til 1.000 dollar ved hvert tilfelle.

For de som vil forenkle online-handelen sin ytterligere gir Amex også bort sin American Express Online Wallet - en elektronisk lommebok - helt gratis. Kortinnehaveren taster inn all kjøpsinformasjon i lommeboken - så som navn, kortnummer, leveringsadresse osv. Når så kunden er rede til å handle på nettet, åpner han/hun "lommeboken", klikker på "kjøp"-knappen og dermed fylles selgerens kjøpeskjema ut automatisk.

Innehavere av Blue-kortet kan bestille den elektroniske lommeboken over nettet i november. Samtidig - og det er den store sukkerbiten - begynner Amex å gi bort smartkortlesere gratis. Gratistilbudet varer helt til 31. januar 2000 og går kun til godkjente Blue-kort-innehavere. Fra 1. februar vil kortleserne bli solgt for 25 dollar.

Når brukeren putter inn smartkortet i kortleseren og kortinnehaveren taster inn sin PIN-kode, leses sertifikatet og korteieren kan åpne den elektroniske lommeboken.

Blue skal også utstyres med den tradisjonelle magnetstripen slik at kortet kan benyttes i betalingsterminaler i den "virkelige" verden.

Til toppen