JUSS OG SAMFUNN

Amerikansk nettbruk kan ha nådd taket

Bruk av nettet i USA flater ut. Grunnen er at privatpersoner bruker mindre tid på nettet, konkluderer en amerikansk undersøkelse.

Sigvald Sveinbjørnsson
2. nov. 2000 - 02:32

En oppsiktsvekkende rapport om Internett-bruk ble onsdag publisert av det globale konsulentselskapet PricewaterhouseCoopers. Analysen viser at aksessen til Internett er på topp i USA, i forhold til de fire andre landene som er med i undersøkelsen. Men de samme brukerne bruker én time mindre på nettet nå, enn det de gjorde for ett år siden.

PwCs studie viser at 44 prosent av amerikanerne går på nettet, i forhold til 38 prosent i Australia, 31 prosent i Storbritannia, 31 prosent i Tyskland og 16 prosent i Frankrike. En tilsvarende undersøkelse for 1999 viste at penetrasjonen i USA var på 43 prosent. Med andre ord: fra 1999 til 2000 har antallet på nettet i USA bare steget med ett prosentpoeng. Det melder Financial Times.

- Penetrasjonen i USA ser ut til å ha nesten nådd toppen, eller i alle fall lagt seg stabilt. I USA gikk bruken ned fra 5,3 timer i uken til 4,2 timer i uken. Dette i motsetning til en økning i Europa fra 2,4 timer i uken til 3,2 timer i uken, sier Robert Boyle som leder PwCs avdeling for europeisk media.

Men Boyle legger til at det vil ta ytterligere ett eller to år for å se om dett er en trend, skriver Financial Times.

Rapporten viser også at ni av ti husstander bruker nettet hovedsakelig til å sende e-mail og til å finne informasjon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.