DATAANGREP

Amerikansk storby holdt våken da katastrofealarm ble hacket

Myndighetene hadde ikke annet valg enn å deaktivere anlegget.

Samtlige 156 utendørs lydtårn ble aktivert natt til lørdag av det myndighetene kaller en hacker.
Samtlige 156 utendørs lydtårn ble aktivert natt til lørdag av det myndighetene kaller en hacker. Bilde: Office of Emergency Management, City of Dallas
10. apr. 2017 - 15:42

Dallas, Texas ble natt til lørdag vekket av katastrofealarm. Samtlige av storbyens 156 utendørs tornadosirener ble aktivert av en hacker. Det melder USA Today.

Sirene begynte å ule rett før midnatt. Ikke før halvannet time senere ble det nattefred å få for USAs niende største by med anslagsvis 1,3 millioner innbyggere.

Varslingssystemet som primært er laget for å advare mot ekstremvær kan minne om flyalarm. Ingeniører ved byens brannvesen måtte til slutt stenge ned anlegget. Det ventes ikke å komme opp igjen før i løpet av mandagen.

Mer enn fire tusen nødsamtaler

Ordføreren i Dallas, Mike Rawlings, kaller hendelsen et hackerangrep mot katastrofevarslingssystemet, og at de jobber for å finne og straffeforfølge den eller de som er skyldige.

Bekymrede innbyggere skapte kaos da de ringte 911. Mer enn fire tusen nødsamtaler førte til lange ventetider i timene rundt midnatt.

Det er uklart hvordan angrepet ble gjennomført, men myndighetene mener det dreier seg om et datainnbrudd gjennomført lokalt i byen. Federal Communication Commission (FCC), altså USAs teletilsyn, bistår i etterforskningen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.