Analytikere krever at Økokrim gransker Fast

Det er ikke bare politikerne som er frustrert over at Økokrim ikke vil granske Fast.

Analytikere krever at Økokrim gransker Fast

Det er ikke bare politikerne som er frustrert over at Økokrim ikke vil granske Fast.

Norske finansanalytikere mener de er lurt trill rundt av de oppblåste regnskapene i søkemotorselskapet Fast. Nå krever de at Økokrim tar saken.

- Vi er åpenbart lurt trill rundt. Vi må komme til bunns i hvordan dette kunne skje. Dette må gjøres av det mest kompetente organet, og det mener vi er Økokrim, sier Peter Hermanrud til Dagens Næringsliv. Han er leder av komiteen for finansiell informasjon i Norske Finansanalytikeres Forening (NFF).

Kredittilsynet skal granske mange av de mistenkelige aksjehandlene i Fast i tiden før selskapet ble kjøpt opp av Microsoft. Regnskapene skal være pumpet opp med totalt 250 millioner kroner. Ved å inntektsføre fiktive kontrakter og kontrakter som aldri ble en realitet, ble Fasts egne aksjonærer ført bak lyset.

Mange har reagert på at Økokrim ikke vil granske saken.

- Vi har en haug med kunder som har handlet Fast-aksjer på feil informasjon, og mange av dem har solgt seg ut med store tap, sier Hermanrud.

På det meste var Fast verdsatt til over 7 milliarder kroner på Oslo Børs, på det laveste til en tidel av dette beløpet.

Ifølge selskapets egne opplysninger har direktører i Fast Search & Transfer tjent 30 millioner kroner på private transaksjoner i Fast. (©NTB)

    Les også:

Til toppen