RESULTATERFINANS

Analytikere ser lite synergi

Analytikerne er negative til en fusjon mellom Tandberg Data og Norman. Her er hvorfor:

Dagens store nyhet er at datalagringsselskapet Tandberg Data ønsker å kjøpe opp sikkerhetsprogramvareselskapet Norman. (Se egen sak i boks til høyre).

De to selskapene er i utgangspunktet svært forskjellige og to analytikere digi.no har snakket med er da også negative til fusjonen, men holder mulighetene åpne.

- Det kan være noen synergier, siden begge selskapene har løsninger for datasikkerhet, Normans antivirusprogram og Tandberg Datas back up-løsninger. Det kan gjøre Tandberg Data til en bredere aktør innen sikkerhetsløsninger, sier it-analytiker Eirik Hernes Larsen i First Securities.

Hernes Larsen er likevel skeptisk til om synergiene vil bli særlig store, siden selskapene er forholdsvis ulike.

- I utgangspunktet tror jeg ikke synergiene vil bli så veldig store. Dette virker mer som et defensivt trekk fra Tandberg Data. Det kan kanskje virke som om de har kommet litt på defensiven i markedet de er sterke i, og derfor søker etter nye områder å gå inn i, sier Hernes Larsen.

IT-analytiker Jon Sigurdsen i Nordea Securities er også usikker på om synergiene mellom de to selskapene blir så store.

- Det er vanskelig å si. Det kan jo være noe synergi på kundesiden, men vi må få høre mer fra selskapene om hvor de har tenkt å ta ut synergiene. Markedet har reagert med skepsis på Tandberg Data-aksjen, og det tyder vel på at markedsaktørene ikke ser de helt store synergiene, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.