Android får vektor-kart

Her er kartløsningen som vil friste mange til å bytte mobil.

Googles kartløsning for mobiltelefoner blir nå vektorisert.
Googles kartløsning for mobiltelefoner blir nå vektorisert. (Bilde: Google)

Her er kartløsningen som vil friste mange til å bytte mobil.

Det er blitt enkelt å orientere seg i fremmede byer, kun ved hjelp av kartløsning på smarte mobiltelefoner.

Løsningene blir stadig bedre, og nå har Google et ess i ermet, som garantert vil friste mange til å investere i en Android-basert mobiltelefon.

Googles kartløsning til Android-mobiler står foran en kraftig oppgradering, som både vil medføre langt mindre databruk, offline-muligheter og 3D-visning av bygninger.

Google har allerede implementert 3D-modeller i flere større byer, men det har ikke vært mulig å rotere objektene i flere dimensjoner. Ikke så rart, da kartene som vises så langt har vært bilder.

Kartmotoren blir nå vektorisert. I stedet for bilder eller kartfliser blir kartene tegnet opp ved hjelp av data, som krever langt mindre plass.

- Vi utnytter 3D-prosesseringsmulighetene i mobilen. Dette betyr at jeg kan laste inn hele reiseruten min på forhånd. Hele byer kan forhåndsinstalleres, forklarer Android-sjef Andy Rubin i et videointervju med Wall Street Journal.

Andy Rubin demonstrerer den nye 3D-funksjonen i Google Maps.
Andy Rubin demonstrerer den nye 3D-funksjonen i Google Maps. Bilde: AllThingsDigital

Det opplyses at den nye versjonen av Google Maps i første rekke kommer til Android-baserte enheter, inkludert mobiltelefoner og nettbrett.

- Den nye versjonen av Google Maps blir tilgjengelig for Android-baserte mobiltelefoner i løpet av noen dager, sier Android-sjef Andy Rubin.

Det virker uklart om og når en tilsvarende løsning kommer til konkurrerende plattformer, men Rubin avviser det ikke.

I intervjuet demonstrerer Rubin den nye kartapplikasjonen på et ennå ikke lansert nettbrett med kommende Android 3.0. Ved hjelp av to fingre kan man enkelt tilte kartet i flere dimensjoner, slik at du for eksempel får se hvor høye bygningene er.

Oppmålingen av bygningene er gjort samtidig med at Google har kjørt rundt med de berømte Street View-bilene sine og knipset bilder gatelangs. Bygningenes koordinater er registrert ved hjelp av lasermålere.

    Les også:

Til toppen