BEDRIFTSTEKNOLOGI

Android kan sende SMS-er til feil mottaker

Brukerstorm mot Google, som omsider tar tak i saken.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. jan. 2011 - 07:57

Flere nettsteder har i løpet den siste uken omtalt et potensielt alvorlig problem med SMS-funksjonaliteten til Android. I noen tilfeller ser det ut til at SMS-er blir sendt til en annen av brukerens kontakter enn den brukeren selv har valgt. Dermed risikerer man å avsløre hemmelig eller fortrolig informasjon til kontakter som absolutt ikke burde ha tilgang til den.

Tilsynelatende er det helt tilfeldig hvem av brukerens kontakter som mottar meldingen.

Problemet har i alle fall vært kjent siden juni i fjor, da det ble beskrevet i en melding i Android-forumet til Google, men et lignende problem ble beskrevet her allerede i mars i fjor.

Etter at blant annet Engadget skrev om dette på nyttårsaften, har tråden i Android-forumet økt fra noen titalls meldinger til godt over tusen. De fleste av meldingene uttrykker et sterkt ønske om at Google retter problemet så raskt som mulig. Men enkelte kritiserer i tillegg Google for ikke å ha rettet problemet for lenge siden.

En angivelig Google-ansatt Android-utvikler skriver her (i kommentar 816), at problemet aktivt etterforskes og at man håper å ha en oppdatering klar om ikke så lenge. Utfordringen er at feilen er veldig vanskelig å reprodusere.

Utvikleren ber forøvrig om at det ikke lages flere «jeg også»-innlegg, men at brukere som kan bidra med konkret informasjon som kan bidra til å løse problemet, kommer med dette. Det ser ikke ut til at den første delen av oppfordringen av nådd fram.

Selv om Google nå finner feilen og løser problemet innen kort tid, vil det kunne ta måneder før feilfiksen når ut til mange av brukerne. Dette avhenger helt av om hvor raskt – om i det hele tatt – den enkelte mobilleverandør tilbyr oppdateringen.

Det er ikke helt klart hvilke versjoner av Android som er berørt, men mange av de som melder om dette benytter Android 2.2. Det er heller ikke sikkert at alle modeller er berørt. Men enkelte ting tyder på at problemet er knyttet til standard SMS-applikasjonen i Android. Dermed kan midlertidig løsning muligens være å benytte en annen SMS-applikasjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.