BEDRIFTSTEKNOLOGI

Android med smartere app-oppdateringer

Gjør det mindre belastende å oppdatere store applikasjoner.

Ved oppdatering av Google Maps på en Android 4-mobil ble bare omtrent 4 megabyte lastet ned før installasjonen startet, selv om applikasjoner er på mer enn det dobbelte.
Ved oppdatering av Google Maps på en Android 4-mobil ble bare omtrent 4 megabyte lastet ned før installasjonen startet, selv om applikasjoner er på mer enn det dobbelte. Bilde: Harald Brombach
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. aug. 2012 - 09:40

Google skal i det stille ha rullet ut støtte for såkalt deltaoppdatering i Google Play. Dette ble oppdaget av nettstedet AndroidPolice denne uke.

Deltaoppdateringer innebærer at bare den delen av koden som har blitt endret, må lastes ned, i stedet for hele applikasjonen, noe som har vært tilfellet nå. For små applikasjoner har dette kanskje ikke så mye å si, men når applikasjonene er på flere titalls megabyte, kan det både ta lang tid og koste penger, dersom man må gjøre det over en linje hvor taksameteret løper.

Google skal ha fortalt at denne funksjonaliteten var noe som ville komme under et foredrag ved Google I/O i juni.

Tester AndroidPolice har gjort, viser at datamengden som må lastes ned i forbindelse med oppdateringer av noen utvalgte applikasjoner, har blitt redusert med 50 til 75 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.