FORBRUKERTEKNOLOGI

Android raser forbi iOS

Kraftig App-vekst.

Samsungs suksess med Galaxy-telefonene (bildet er fra lanseringen av Galaxy S4 tidligere i år) har vært med å sende app-nedlastingene gjennom Google Play til himmels. Nå går Google snart forbi Android i antall nedlastede apper.
Samsungs suksess med Galaxy-telefonene (bildet er fra lanseringen av Galaxy S4 tidligere i år) har vært med å sende app-nedlastingene gjennom Google Play til himmels. Nå går Google snart forbi Android i antall nedlastede apper. Bilde: Michael Nagle/Bloomberg via Getty Images/All Over Press
3. juni 2013 - 08:06

Apple må snart oppgi posisjonen som den største aktøren i app-markedet til Google. I løpet av de neste månedene er det forventet at Android vil ha det største økosystemet målt i antall apper tilgjengelig. Det melder Financial Times.

Å ha det største app-tilbudet har vært et viktig konkurransefortrinn for Apple i kampen om smarttelefon-kundene. Apple har også vært førstevalget for utviklere: Selv om Apples iOS ikke lengre er det ledende OS-et i antall installasjoner har Apples kunder vært de mest aktive og dermed generert mye mer omsetning.

I mai kunne Apple annonsere at de hadde nådd 50 milliarder nedlastinger til iOS-universet, som har 850.000 apper tilgjengelig. På samme tidspunkt kunne Google annonsere at de hadde 48 milliarder nedlastinger til Android-enheter.

Ifølge Financial Times har Google Play 2,5 milliarder nedlastinger per måned mens Apple har 2 milliarder i samme tidsrom. Det er med andre ord et spørsmål om tid før Android er det største markedet.

Det er solgt rundt 600 millioner iOS-enheter sammenlignet med 900 millioner Android-enheter. Men det viktigste spørsmålet for de to plattformene er hvem som er mest lønnsomme for utviklerne. Enn så lenge er det Apple som har lederposisjonen her.

Analyseselskapet Distmo, mener at Googles andel av App-markedet har steget kraftig det siste halve året. I november i fjor lå andelen på 19 prosent, mens den nå er oppe i 27 prosent.

– Det er heller ikke riktig at omsetningen vil være lavere på Google, sier Distmo-sjef Vincent Hoogsteder i en kommentar til Financial Times, og trekker frem Whatsapp, som selger mer på Android enn iOS i Spania og Italia.

Men omsetningen for de 200 mest nedlastede appene i den amerikanske Apples App Store er fire ganger høyere enn de tilsvarende mest solgte for Google Play, mener Distmo. Apple har så langt betalt ut svimlende 9 milliarder dollar til app-utviklere siden de lanserte App Store, etter å ha tatt sine 30 prosent.

Spørsmålet er om Apple vil beholde denne posisjonen. Neste uke skal selskapet lansere en ny og oppfrisket versjon av iOS på en utviklerkonferanse. Om dette vil bidra til å holde Apple på toppen gjenstår å se.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.