KARRIERE

Anita Krohn Traaseth slutter i HP

Jubles inn som ny sjef for Innovasjon Norge.

Bilde: Per Ervland
23. mai 2014 - 08:51

Anita Krohn Traaseth (42) blir ny administrerende direktør i Innovasjon Norge. Hun kommer fra jobben som sjef for Hewlett-Packard i Norge.

– Dette er en spesiell dag. Både vemodig og spennende. Etter å ha jobbet tett med så mange gode kolleger i snart fem år, i en omfattende omstillingsituasjon, er det vanskelig å skille lag, sier den avtroppende HP-toppen i en pressemelding.

Traaseth begynner i jobben i det statlige selskapet 15. september. Regjeringen er blant gratulantene.

– Jeg vil gratulere Anita Krohn Traaseth med en av de viktigste og mest spennende stillingene i norsk næringsliv, sier næringsminister Monica Mæland i en uttalelse.

Jubler

IKT-Norge er minst like positive. Hos bransjeorganisasjonen jubles det ifølge en pressemelding.

– Det er synd for HP at hun slutter, men veldig gledelig for IKT-næringen og kunnskapsbedriftene at Anita blir ny leder i Innovasjon Norge, sier generalsekretær Per Morten Hoff.

Ansettelsen blir sett på som et viktig strategisk grep fra Innovasjon Norges side. Hoff tolker dette som et klart signal om viktigheten av at IKT i fjor ble utpekt som et nasjonalt hovedsatsingsområde av regjeringen.

Erfaring fra ledelse

Styreleder Reidar Sandal i Innovasjon Norge trekker fram Traaseths erfaring fra ledelse innen teknologi, gründervirksomhet, innovasjon, omstilling og strategi.

– Jeg er meget tilfreds med at Krohn Traaseth skal overta som administrerende direktør i Innovasjon Norge, sier styrelederen.

Traaseth har i tillegg til jobben i Hewlett Packard markert seg som en samfunnsdebattant i sosiale medier og står også bak den populære bloggen Tinteguri.

Norge i omstilling

Hovedpersonen selv skriver at hele samfunnet, privat så vel som offentlig sektor er i en omstilling.

– Kravet til Innovasjon Norge som innovativ kunnskapsorganisasjon og virkemiddel for å fremme innovasjon for så mange på så mange arenaer, lokalt og internasjonalt, blir sentral for å motivere og levere på landets evne til å omstille seg til en fremtid vi vet vil bestå av økt evne til å endre seg, til å være relevant, sier Traaseth.

Anita Krohn Traaseth kommer fra stillingen som administrerende direktør i Hewlett-Packard Norge. Krohn Traaseth har tidligere blant annet vært administrerende direktør i kommersialiseringsselskapet Simula Innovation, og har hatt tilsvarende stilling i gründerselskapet Intelligent Quality AS. I en periode var hun strategidirektør i programvaredivisjonen til Det Norske Veritas.

Divisjonsdirektør Finn Kristian Aamodt har vært konstituert i stillingen som administrerende direktør i Innovasjon Norge siden Gunn Ovesen fratrådte i desember i fjor.

HP leter etter ny leder

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

Hos HP Norge på Fornebu fikk de ansatte vite at Traaseth forlater dem først klokken 15 torsdag ettermiddag.

Meldingen kom som lyn fra klar himmel.

– Det var trist for oss, men bra for Innovasjon Norge, sier kommunikasjonssjef Line Kjendlie til digi.no.

Kjendlie forteller at en etterfølger ikke er klar. Prosessen med å finne ny sjef er i gang.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.