BEDRIFTSTEKNOLOGI

Anmelder internettbutikk til politiet

Forbrukerombudet fortsetter forfølgelsen av Mobilvarehuset. Nå melder seksjonssjef Bente Øverli hos ombudet at Mobilvarehuset politianmeldes.

13. des. 2002 - 14:30
ForbrukerombudetMobilvarehuset

SeksjonssjefBente Øverlihos FO opplyser at det er fattet et forbudsvedtak, inkludert et tvangsgebyr i saken, men vil ikke oppgi innholdet i vedtaket, inkludert gebyrets størrelse. Det blir offentlig først i neste uke, etter at Mobilvarehuset har fått beskjed.

I tillegg politianmelder ombudet selskapet.







Medhjelperen

Les saken her:



Mannen som står oppført som daglig leder av Mobilvarehuset, har Øverli ikke greid å få tak i denne uken. digi.no har også forsøkt å få fatt på mannen på mobiltelefon og på det offisielle nummeret til Mobilvarehuset, men uten å lykkes.

- Vi har forsøkt å få tak i ham, men ikke greid det. Tidligere har han bekreftet skriftlig at han skulle endre, men han har ikke foretatt endringene. Det må vi gjøre noe med, sier hun og mener de spesielt er oppmerksom på tjenester som benytter ny teknologi og krever forhåndsbetaling på forbrukerne.

Bruddene på Markedsføringsloven følger ombudet altså opp selv.

- Vi vil at Mobilvarehuset skal endre hjemmesiden sin og vilkårene sine. Det skal ikke være noe krav om medlemsavgift og forhåndsbetaling og tips-metoden skal ut. Det har selskapet lovet i et brev til oss, men ikke gjort noe med det, sier hun.

- Hvis ikke disse nye konseptene fungerer, og selskapene går konkurs, får forbrukerne all kredittrisikoen. Det må være en balanse i kontraktsforholdet hvor man sørger for sikrere betalingsmetoder, mener Øverli.

Les også disse sakene om Mobilvarehuset:


Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.