BEDRIFTSTEKNOLOGI

Annonserte dobbeltkjernet PowerPC-prosessor

IBM offentliggjorde nylig detaljer om to nye PowerPC-prosesessor, hvorav én vil være utstyrt med to kjerner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. juli 2005 - 10:26

IBM annonserte i slutten av forrige uke to nye PowerPC-prosessorer som begge bygger på PowerPC 970FX, mest kjent som G5-prosessorene som finnes i mange Macintosh-maskiner.

Den ene av de nye prosessorene har fått navnet PowerPC 970MP og vil være utstyrt med to kjerner, hvor med et dedikert sekundært hurtigminne på 1 MB. Kjernene skal kunne arbeide helt uavhengig av hverandre - den ene kan være i hvilemodus mens den andre arbeider for fullt, hvis dette er ønskelig.

Ifølge News.com vil brikken leveres med klokkehastighet mellom 1,4 GHz og 2,5 GHz.

Det skal ikke være oppgitt når prosessoren vil bli tilgjengelig eller hva den vil koste, men den er beregnet for arbeidsstasjoner og mindre servere. Den skal likevel kunne brukes i store klynger, blant annet IBMs egen Blue Gene/L superdatamaskin, i tillegg til innebygde produkter som lagringsenheter og nettverksutstyr.

Det er ikke klart om Apple vil ta i bruk denne brikken. Apple har som kjent avgjort at det vil satse på prosessorer fra Intel fra og med neste år.

Den andre prosessoren IBM annonserte torsdag, er en laveffektsutgave av PowerPC 970FX, beregnet for skrivere og digitale videoopptakere. Brikken skal være designet for å kjøres med hastigheter på opptil 2,7 GHz, uten å trekke mer effekt enn maksimalt 20 watt. Men i første omgang vil den høyeste klokkehastigheten være 1,6 GHz.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.