JUSS OG SAMFUNN

Annonsører får ta del i dine personlige interesser

NamePlanet, som tilbyr brukerne gratis personlig mailadresse, tar nå målrettede skritt for å tjene penger neste år. I annonseringen deler NamePlanet brukernes personlige interesser med annonsørene.

13. nov. 2000 - 14:53
NamePlanet





Tor Albert Ersdal













Datatilsynet"Fornålet med registeret er å lagre opplysninger om brukere slik at virksomheten får best mulig grunnlag for å tilby tjenester etter brukernes ønsker og interesser. Registeret kan også benyttes som ledd i adresserings- og distribusjonsvirksomhet".


- De er veldig opptatt av at opplysningene lagres sikkert. Derfor har vi laget en avansert IT-løsning, som skal være sikker, påstår han.

Tilsynet krever at opplysningene bare registreres dersom den registrerte aktivt har samtykket til det. NamePlanet har løst dette ved at brukerne må klikke på en knapp som sier at de har godtatt betingelsene.

Ved å trykke på OK-knappen etter å ha fylt ut opplysningene har man også godtatt "the terms and conditions", hvor det står at opplysningene man har oppgitt vil deles med en tredjepart.

Disse betingelsene kan kun leses på engelsk.

- Det ville vært enklere for de norske brukerne om betingelsene hadde stått på norsk også, innrømmer Ersdal. - Men juridiske formuleringer og det faktum at NamePlanet er et internasjonalt selskap gjør det umulig, opplyser han til digitoday.no.

Mot slutten av neste år skal den norske e-post virksomheten etter planen begynne å gå i pluss fra måned til måned. Selskapet greier seg til mars 2002 med nåværende kapital.

Men NamePlanet satser ikke kun på annonsefinansiering de nærmeste årene. En søknad ligger hos Internet Corporation for Assigned Names and Numbers for å bli domeneadministrator for .name-domenet.

Det norske selskapet har betalt 400.000 kroner for å administrere TLDen (som på norsk betyr toppnivådomenet). Får NamePlanet tildelt ansvaret, regner Ersdal med at de i løpet av fire år vil omsette for nærmere 30 millioner dollar i året. Det er beregnet ut fra at selskapet skaffer seg 14 millioner brukere som hver betaler to dollar i året i domeneleie.

Ersdal er i øyeblikket ikke sikker på om de må betale en andel av denne inntekten til ICANN, men uansett vil nordmennene kunne få igjen for millioninvesteringene de har lagt ned i kjøp av personlige domenenavn.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra