«Anonymous» angriper faksnumre

Spammer selskaper som motarbeider WikiLeaks.

«Anonymous» angriper faksnumre

Spammer selskaper som motarbeider WikiLeaks.

Nettsidene til Visa, Mastercard, PayPal og andre selskaper har den siste tiden blitt bombardert av aktivister som kaller seg «Anonymous».

Nå blir også selskapenes telefaksnumre angrepet.

Gjennom aksjonen «Operation Payback» retter aktivistene skyts mot virksomheter som har sluttet å levere tjenester til varslernettstedet WikiLeaks.

- Aktivistene oppfordrer nå medlemmene til å sende store mengder faksmeldinger til Amazon, Mastercard, Moneybookers, PayPal, Visa og Tableau Software, melder analyseselskapet Netcraft.

I praksis betyr det at det løst sammensatte nettverket av aktivister nå innlemmer faksnumre som del av sine distribuerte tjenestenektangrep, DDoS.

Anonymous ber i en melding om at det sendes store mengder lekkede WikiLeaks-dokumenter, brev fra Anonymous, bilder av Guy Fawkes eller logoen til WikiLeaks til selskapenes faksnumre.

- Ingenting annet. Ikke send porno eller gørr. Opptre med respekt, heter det i meldingen.

Aksjonistene bes om å benytte gratistjenester som MyFax.com eller Faxzero.com i papirangrepene. Samtidig oppfordres det til bruk av anonymiseringstjenester som Tor Project for å unngå sporing av myndighetene.

Det er uklart hvilken effekt angrepene har hatt, men ifølge PCWorld skal flere av de utpekte faksnumrene ha blitt stengt mandag.

    Les også:

Til toppen