Ansattes PC var hemmelig stemplingsur

En norsk rett har godkjent at sjefen logget kvinnens PC for å sjekke at hun jobbet.

Ansattes PC var hemmelig stemplingsur

En norsk rett har godkjent at sjefen logget kvinnens PC for å sjekke at hun jobbet.

Oslo (NTB): En arbeidsgiver er idømt 5.000 kroner i oppreisning, men frikjent for påstander om trakassering, etter at han logget en ansatts PC-bruk gjennom et år på grunn av mistanke om fravær.

Borgarting lagmannsrett mente at tolkningen av dataloggene gikk for langt, og tilkjente den kvinnelige medarbeideren 5.000 kroner i erstatning.

Bruken av kvinnens PC som hemmelig stemplingsur er likevel langt på vei akseptert av retten, som mener at arbeidsgiveren Harald Rømcke hadde saklig grunn til å kontrollere datamaskinen fordi det forelå konkret mistanke om et alvorlig tillitsbrudd, skriver VG.

Rømcke er derfor frikjent for anklagene om trakassering.

Kvinnens (52) advokat Jonas Madsø mener historien er et skrekkeksempel fra arbeidslivet og opplyser at hun vurderer å anke dommen til Høyesterett.

Rømckes advokat Nicolay Skarning mener at arbeidsgiveren har vunnet en viktig seier og sier at dommen gir arbeidsgivere vid adgang til å kontrollere ansatte.

Informasjonsdirektør Ove Skåra i Datatilsynet sier til VG at dersom en arbeidsgiver bruker PC-en på en arbeidsplass som et slags stemplingsur, så bør den ansatte informeres om det.

    Les også:

Til toppen