Ansetter friskt i nedgangstider

Trosser finanskrisen og girer opp rekrutteringen av nye IT-konsulenter.

Ansetter friskt i nedgangstider

Trosser finanskrisen og girer opp rekrutteringen av nye IT-konsulenter.

Mens mange i konsulentbransjen girer ned, gjør konsulentselskapet Move det motsatte.

Selskaper som ErgoGroup, Software Innovation, EDB med innleide konsulenter fra Hydro IS Partner og Nimsoft har alle varslet at de må nedbemanne.

Move på sin side har på bare to og et halvt år vokst fra sju til i underkant av 40 konsulenter. Med administrasjonen teller selskapet 52 ansatte, men det stopper ikke her.

- Vi trenger 10 konsulenter til, sier leder for konsulentavdelingen Henrik Bækken til digi.no.

Til tross for finanskrisen har Move fått flere nye prosjekter, og nå trenger de sertifiserte konsulenter med tung kompetanse innen Microsoft 2003/2008 og Citrix, Exchange, SAN og Active Directory.

Bækken mener selskapet skiller seg fra de store IT-selskapene som Umoe IKT, Ementor og ErgoGroup ved at de går bort fra boksesalget, og satser hovedsaklig på tjenester.

- IT har blitt alt for mye preget av å presentere foiler og å pushe bokser. Vi er opptatt av å få til en skikkelig kravspesifikasjon og deretter komme med anbefalinger på hva de trenger av nettverk, sikkerhet, databaser, lagring, virtualisering og citrix, sier Bækken til digi.no.

- Vi har tungt sertifiserte seniorkonsulenter med alt fra fem til 20 års erfaring. I tillegg bruker vi 40.000 kroner hvert år på å ertifisere våre medarbeidere, sier han.

Derfor synes ikke Bækken at konsulentprisen på mellom 1.100 til 1.700 kroner er noe å si på.

- Når våre konsulenter kan løse en oppgave på en halv dag som kunder har slitt med i flere måneder, er timpeprisen ikke noe å si på, mener han.

Bækken er stolt over at selskapet har oppnådd internasjonal anerkjennelse for sitt arbeide. Blant annet har de fått en bank i Saudiarabia som kunde.

IT-myggen har dessuten nytt godt av at småselskaper har blitt kjøpt opp av IT-kjemper, og har ansatt flere nye på den måten. Nesten hver gang et stort selskap kjøper en aktør, velger noen av de ansatte å ta sin hatt og gå. Enten til en konkurrent, eller de velger å starte sitt eget selskap.

Da virtualiseringsselskapet Tomatos ble kjøpt opp av Ementor i vår valgte tre av ekspertene å gå over til Move.

Konsulentselskapet har vokst seg til et IT-infrastrukturselskap og etter et underskudd på mellom 1,4 og 3,9 millioner i perioden 2004 til 2006, gikk de med et overskudd på 2,4 millioner kroner i fjor. Omsetningen endte på litt i overkant av 90 millioner kroner.

Til toppen