KARRIERE

- Antall ledige IT-stillinger siger nedover

IT-bedriftene strammer inn og vegrer seg for å lyse ut nye stillinger, viser nye tall.

IT-bransjen er fortsatt blant de næringer som har mest behov for folk. En bedriftsundersøkelse av NAV avdekket at det i mars var et behov for 3.750 stillinger. IKT-Norge strekker seg enda lenger og mener bransjen kan ha behov for så mange som 5.000 stillinger.

Nå viser ferske tall at IT-bedriftene strammer inn og vegrer seg for å lyse ut nye stillinger.

Selskapet Rubrikk.no samler inn alle IT-stillingsannonser som legges ut på rubrikknettsteder, samt stillinger som legges ut på IT-bedriftenes hjemmesider. Det gir de et godt grunnlag for å anslå hvor mange stillinger som til enhver tid er utlyst.

- Vi ser nå at antall IT-stillinger siger nedover, sier markedssjef Adil Osmani i Rubrikk.no til digi.no.

Novembertallene viser 1.350 ledige IT-stillinger. Til sammenligning var det i november i fjor hele 3.029 ledige stillinger.

Det betyr at antall ledige stillinger har stupt med over 55 prosent på ett år, og dramatisk mye mer fra mars som hadde en topp på hele 4.012 ledige stillinger.

Bare siden 1. november har det blitt 150 færre annonser og altså 1.679 færre målt for ett år siden.

- Vi merker at behovet for å annonser har gått ned og at bemanningsselskaper rapporterer at de folkene som nå søker er godt kvalifiserte, forteller Osmani.

For bare et halvt år siden var det nærmest utenkelig for IT-ansatte med erfaring å selv søke på jobber. Dem med etterspurt kompetanse ble hentet inn.

- Behovet for mer arbeidskraft reflekterer viljen til å annonsere. Vi ser at de selskaper som har vært svært aktive til å søke ikke lenger er fullt så på hugget, framholder Osmani.

1. november hadde Rubrikk.no 1.501 ledige utlyste IT-stillinger, mot 1.507 for en måned siden. Da trodde man at det skulle flate ut, men nå viser altså siste måned en nedgang på 150 utlyste stillinger.

Dette er markant lavere enn toppen i mars da det var 4.012 ledige IT-stillinger. Dette falt raskt til 2.592 i april, og så kom et nytt fall i juli. Det var forventet, men det overasket litt at det ikke tok seg opp etter sommeren.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.