Antatt Kournikova-hacker arrestert

Vedlegget som lovet alt - pupper, lår og rompe, men som ikke ga noe av dette...

Vedlegget som lovet alt - pupper, lår og rompe, men som ikke ga noe av dette...

Den nederlandske hackeren som skal stå bak Kournikova-ormen som har gått sin gang rundt på Internett de siste dagene er arrestert. Hackeren, som er en 20 år gammel mann, valgte selv å melde seg for politiet etter å ha konferert med sine foreldre. Navnet på hackeren er ikke offentliggjort, men kilder i politiet sier han bruker kallenavnet OnTheFly, og at han skal være en tennis-fan.

- Da han ble klar over hvor mye problemer viruset skapte valgte han selv å melde seg, skriver nederlandsk politi i en melding.

20-åringen sitter nå i varetekt på grunn av mistanke om skade på programvare og eiendeler, og kan forvente seg opptil 4 år i fengsel om han dømmes.

Viruset hackeren spredte på Internett fikk oppmerksomhet på grunn av at uheldige mottakere av det trodde vedlegget var et bilde av tennis-stjernen Anna Kournikova, og åpnet det derfor for å se bildet av jenta som er mer kjent for kropp og utseende enn for sine tennis-teknikker. Når vedlegget, eller "bildet" var åpnet, startet makro-viruset og sendte seg selv til alle som var lagret i brukerens adressebok.

Ifølge virusekspertene, som forøvrig tviler på at "En jente som Anna Kournikova fortjener oppmerksomheten, gjør hun ikke ?" var grunnen til viruset, er dette den største spredningen av en orm over Internett siden I LoveYou-viruset tok knekken på flere nettverk, for ikke å nevne et antatt tap på flere hundre millioner kroner, i mai.

OnTheFly hevder at han ikke har laget viruset selv, men har brukt et eget program som generer virus som han fant på Internett. Slike programmer var populære på slutten av 80-tallet, med Virus Creation Kit i spissen. Programmer som dette lager effektive virus ved å la "hackeren" få velge funksjoner fra nedtrekksmenyer og knapper, og lar dermed en ikke-kyndig person lage potensielt ekstremt farlige virus på kort tid.

Ekspertene mener at det ikke var viruset i seg selv som var så effektivt, men det sosiale aspektet der mottakeren trodde det var et bilde av en lettkledd jente som gjorde utslaget.

Til toppen