Antivirus-pioner etterlyst i drapsak

McAfee-gründer på flukt fra politiet.

Antivirus-pioner etterlyst i drapsak
John McAfee, gründeren av IT-sikkerhetsselskapet McAfee, er etterlyst i forbindelse med en drapssak i Belize. Bilde: Belize Reporter Newspaper

John McAfee, som grunnla antivirus- og sikkerhetsselskapet McAfee allerede i 1987, er etterlyst av politiet i Belize etter at antatt drap. Ifølge Wall Street Jounral sier en talsperson for Belize National Security Ministry at det er for tidlig å anse McAfee som mistenkt i saken, hvor McAfees nabo ble skutt og drept i helgen. Naboen, Gregory Viant Faull, en amerikaner som bodde i eksil ved byen San Pedro Town i Belize.

Talspersonen for sikkerhetsministeriet la til at dersom det McAfee forteller, ikke henger sammen, kan han bli arrester og siktet.

Men McAfee, som forlot selskapet med samme navn i 1994, hadde i går ikke til hensikt å snakke med politiet.

Til Wired forteller han at han grav seg ned i sanden i nærheten av hjemmet sitt med en pappkasse over hodet, slik at han kunne pust, mens politiet finkjemmet hjemmet hans på søndag.

– Det var svært ubehagelig. Men de drepe meg dersom de finner meg, sier McAfee.

Han har vært i klammeri med politiet i Belize også tidligere i år. Da ble han anklaget for å ha produsert metamfetamin og for besittelse av våpen uten tillatelse. Men anklagene ble senere frafalt.

Naboene til McAfee, inkludert Faull, skal ha vært i strid med McAfee om sistnevntes halve dusin med hunder. McAfee bor rett ved stranden, og hundene skal ha bjeffet og skremt mange av dem som stadig passerer på utsiden av gjerdet.

Fredag skal hundene ha blitt forgiftet og dødd. Men McAfee sier til Wired det er myndighetene i Belize som har skylden for dette. Til tross for klagene, kaller han naboene, inkludert Faull, for hundeelskere.

– Dette er ikke noe han (Faull, red. anm.) noensinne ville gjøre. Jeg mener, han er en litt hissig type, men han ville aldri skade en hund, forteler McAfee til Wired.

Marco Vidal, leder for Belize' Gang Suppression Unit (GSU), sier til Wired at McAfee er hovedmistenkt i drapet på Faull. Han avviser at GSU, som også stod bak anklagene tidligere i år, på noe vis forsøker å konstruere falske anklager mot McAfee.

– Denne karen forbløffer meg hver dag. Vi har ikke noe personlig imot Mr. McAfee. Vi har ingen grunn til å forgifte hunder, sier Vidal.

    Les også:

Les mer om: