Antivirus som utleieordning

Amerikanske Sprint tilbyr sine Internett-kunder en ny tjeneste i samarbeid med Trend Micro: Full beskyttelse mot all ondsinnet kode der intern-nettet møter Internett.

Amerikanske Sprint tilbyr sine Internett-kunder en ny tjeneste i samarbeid med Trend Micro: Full beskyttelse mot all ondsinnet kode der intern-nettet møter Internett.

Sprint hevder med dette å være den første Internett-tilbyderen som tilbyr kunder virusbeskyttelse som ledd i sikkerhetstiltakene ved Internett-koplingen.

Tilbudet stammer fra en avtale Sprint har inngått med Trend Micro, der Internett-tilbyderen lisensierer Trend Micros InterScan VirusWall. Avtalen innebærer også at Trend Micro står til disposisjon i kriser, og sørger for at Sprint alltid holdes helt ajour med selskapets nyeste antivirustiltak.

Sprint sier at tjenesten gir et effektivt vern mot ondsinnet kode som distribueres over Internett og elektronisk post. Kunden kan overlate styringen og overvåkningen av virusvernet til Sprint som er nøye med å presisere at tjenesten er tenkt å utfylle og forsterke kundens nåværende retningslinjer for beskyttelse mot uønsket aktiv kode.

Tjenesten vil komme i gang i løpet av tredje kvartal, og forutsetter i første omgang at kundens Internett-tilknytning kjøres under Windows NT eller Sun Solaris.

Den nye tjenesten gjenspeiler en trend der kritisk programvare leies ut som tjenesten i stedet for å installeres og driftes på egen hånd. Den samme tendensen griper om seg innen blant annet systemer for økonomi og regnskap, for både store og små organisasjoner. Se for eksempel pekeren nedenfor til artikkelen om Oracles nye tilbud NetLedger ("Leier ut regnskapsprogram for fem dollar i måneden.")

Til toppen