Antivirus-tabbe stopper Windows

Bitdefender setter like godt alle filene som kjører i karantene.

Antivirus-tabbe stopper Windows

Bitdefender setter like godt alle filene som kjører i karantene.

Antivirusselskapet Bitdefender er i hardt vær. En programvareoppdatering som nylig gikk ut har satt mange av brukernes Windows PC-er ut av drift.

En feil gjør at antivirusløsningen setter friske filer i Windows i karantene. Programmet tror filene er infisert med skadevaren «Trojan.FakeAlert.5».

Feilen rammer 64 bits-versjoner av Windows. Bitdefenders brukerforum har i helgen flommet med innlegg fra frustrerte brukere.

- Hver eneste fil som prøver å kjøre havner i karantene, hevder en bruker. En annen skriver at Windows utforsker og selv oppdateringer til Bitdefender sperres.

I går innrømmet selskapet tabben, samt at feilen kan ha ødelagt Windows-installasjonene til enkelte brukere.

- I noen tilfeller har feilen ført til at maskinene ikke fungerer lenger. PC-en makter ikke boote opp eller enkelte programmer sluttet å fungere, skriver selskapet i sitt eget brukerforum.

En feilfiks skal allerede være utgitt for Bitdefender 2010, men ikke for eldre versjoner. Selskapet skriver at de jobber med å rette feilen også i 2009-utgaven, og at en feilfiks til denne snart er klar.

Bitdefender har lagt ut noen mulige løsninger for problemene for brukere med Windows Vista, XP og Windows 7 på denne nettsiden.

Til toppen