Apache fortsatt mest populær

Netcrafts webserverundersøkelse for februar viser ikke bare at Apache er størst, men også at den øker forspranget på konkurrentene.

Netcrafts webserverundersøkelse for februar viser ikke bare at Apache er størst, men også at den øker forspranget på konkurrentene.

Det er ikke helt tilfeldig at Apache er verdens mest brukte webserver. I tillegg til å være gratis og tilpasset en lang rekke operativsystemer, er serveren kjent for å ha meget bra ytelse og være rimelig enkel å sette opp.

Netcraft har siden august 1995 ført oversikt over hva slags webservere som er installert på maskiner knyttet til Internett. Helt siden februar 1996 har statistikken vist at Apache har vært den ledende serverprogramvaren for webservere. Siden den gang har veksten vært rimelig jevn, selv om det var noe nedgang i andelen i fjor høst. Denne nedgangen er nå utjevnet og vel så det. Til sammen er det nå 6.482.728 webservere med Apache som Netcraft kjenner til, en oppgang på 17,4 prosent bare siden januar.

Andelen webservere som bruker Apache er 58,08 prosent. På de to neste plassene finner vi Microsofts Internet Information Server (IIS) og Netscape Enterprise med henholdsvis 21,90 og 7,35 prosents andel.

Selv om nesten alle webserverplattformene som registreres av Netcraft stadig får flere brukere, er det kun Apache som får nevneverdig økning i andelen. Andelen nettsteder basert på Microsoft IIS går ned med 0,98 prosent, til tross for at omtrent 167 000 flere nettsteder bruker serveren i februar i forhold til i januar.

Til toppen