Åpen testversjon av ny Windows Media Player

Åpen testversjon av ny Windows Media Player

Microsoft har publisert den første offentlige testutgaven av Windows Media Player 11.

Den største, og for lengst annonserte nyheten i Windows Media Player 11, er integrasjonen med MTVs musikktjeneste, Urge, som også er på betastadiet. Integrasjonen skal gjøre det enklere for brukerne å kjøpe musikk fra Urge - eller, enklere for Urge å selge musikk til brukerne av WMP 11.

    Les også:

I tillegg til musikksalg vil Urge tilby musikkrelaterte blogger, mer enn 500 skreddersydde spillelister, feeder med spillelister eller musikk som lastes direkte ned til brukerens PC eller bærbar musikkspiller, Auto Mixes, som er automatisk genererte spillelister, basert på artister eller stiler brukeren velger.

Dessuten skal det tilbys en mengde redaksjonelt stoff, inkludert intervjuer og artikler om musikk og artister. I tillegg kommer mer enn 130 nettradiostasjoner og tv-sendinger.

Men siden Urge er begrenset til amerikanske, i hvert fall foreløpig, så er nok andre nyheter som er mer interessante for norske brukere.

Det nye brukergrensesnittet gjør det helt klart enklere for brukeren å sortere og finne fram til mediefiler basert på sortering etter artist, tittel, dato eller andre data. Det er også mer fokus på visning av slikt som platecover og andre miniatyrbilder, hvis dette er ønskelig.

Når filene først er blitt lagt i katalogen, er det raskt å søke seg fram til dem. En liste genereres og oppdateres mens brukeren skriver.

WMP 11 vil støtte et par nye formater, både for avspilling og ripping av CD-er. Dette inkluderer Windows Media Audio (WMA) Professional og WAV Lossless.

Den nye mediespilleren skal også ha bedre støtte for ulike bærbare musikkspillere. Dette gjelder blant annet i forbindelse med ulike former for synkronisering og visning av innhold på slike enheter, ikke minst i forbindelse med filer med kopibegrensninger.

Microsofts program for beskyttelse av innhold, PlaysForSure, er blitt videreutviklet, og krever nå blant annet at enheter som verifiseres skal ha bedre ytelse enn tidligere, samt støtte for både a la carte-nedlasting og abonnementsbaserte nedlastingstjenester.

digi.nos søsternettsted, Dinside.no, har publisert en bildeserie fra Windows Media Player 11 her.

Vårt inntrykk etter en kort test, er at WMP 11 vil være betydelig forbedret i forhold til tidligere utgaver av Microsofts mediespiller, men at den tilbyr lite som ikke allerede tilbys av flere andre, tilsvarende programmer.

Det er godt mulig at Urge-tjenesten vil fungere som et betydelig trekkplaster for WMP 11. Tjenesten har en katalog på to millioner spor og tilbys gratis de to første ukene, uten betingelser som at brukeren må oppgi kredittkortnummer. Dette kan bidra til at flere vil prøve den.

Windows Media Player 11 beta er tilgjengelig for nedlasting fra denne siden til Windows XP.

Til toppen