BEDRIFTSTEKNOLOGI

Åpner for minnekort på opptil 144 petabyte

CompactFlash 5.0 vil kunne dekke behovet en stund framover.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. feb. 2010 - 14:21

CompactFlash Association kunngjorde denne uken at CF5.0-spesifikasjonen er har blitt godkjent. Denne bygger på arbeid som CF5.0-arbeidsgruppen har utført siden den ble etablert i november 2008.

Dagens versjon av CompactFlash-standarden, CF4.1, støtter ikke mer enn 137 gigabyte lagringskapasitet. Det finnes allerede kort med 128 gigabyte lagringskapasitet, så begrensningen er ikke lenger bare teoretisk.

CF5.0-spesifikasjonen tar i bruk 48 bits adressering, noe som skal flytte grensen opp til 144 petabyte (1015 byte). Samtidig skal overføringen av data gjøres mer effektiv ved at enhetsstørrelsen under overføring økes fra dagens 128 kilobyte til 32 megabyte.

Den nye versjonen skal også kunne rydde opp i ubrukt lagringsplass mer effektivt, samt utnytte forbedringer som har kommet i ATA-6 og ATA-8/ACS-2-spesifikasjonene.

Det vil derimot ikke være obligatorisk å tilby støtte for et eget rammeverk for ytelseskontroll eller en garanti for videoytelse, det vil si at det sikres at videoopptak gjøres uten tap av rammer. Men begge deler støttes av den nye spesifikasjonen.

Mer informasjon om CF5.0 finnes i dette dokumentet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.