Åpner koden til alternativ Fibre Channel

Intel vil ha fortgang på utviklingen av Fibre Channel over Ethernet og åpner derfor kildekoden.

Åpner koden til alternativ Fibre Channel

Intel vil ha fortgang på utviklingen av Fibre Channel over Ethernet og åpner derfor kildekoden.

Intel kunngjorde i går at selskapet har sluppet en programvarepakke som skal være et utgangpunkt for utvikling av Fibre Channel over Ethernet-løsninger (FCoE) for Linux.

FCoE er en foreslått spesifikasjon som skal tillate at Fibre Channel-basert SAN-trafikk (Storage area network) ledes over Ethernet.

- FCoE gjør det enklere og billigere å knytte servere til SAN-et, hevder Pat Gelsinger, daglig leder for Intels Digital Enterprise Group.

Den nye programvarepakken for FCoE er nå tilgjengelig på Open-FCoE-nettstedet. Den er utgitt under GPLv2-lisensen og inkluderer en simulator som Linux-utviklere kan bruke til å teste og modifisere programvarestakken til FCoE.

- Vi regner med at åpen kildekodefellesskapet vil benytte denne innledende stakken til å skape pålitelige, standardbaserte FCoE-løsninger for sine kunder, sier Gelsinger.

Det første forslaget til en FCoE-spesifikasjon ble innsendt til den tekniske komiteen for Fibre Channel, T11, av Cisco i april i år. Det er ventet at spesifikasjonen vil bli fullført i løpet av 2008. Koden i programvarepakken Intel nå har gjort tilgjengelig, er basert på en spesifikasjon utviklet av T11 i arbeidsgruppen FC-BB-5.

Til toppen