Åpner koden til alternativ Fibre Channel

Åpner koden til alternativ Fibre Channel

Intel vil ha fortgang på utviklingen av Fibre Channel over Ethernet og åpner derfor kildekoden.

Intel kunngjorde i går at selskapet har sluppet en programvarepakke som skal være et utgangpunkt for utvikling av Fibre Channel over Ethernet-løsninger (FCoE) for Linux.

FCoE er en foreslått spesifikasjon som skal tillate at Fibre Channel-basert SAN-trafikk (Storage area network) ledes over Ethernet.

- FCoE gjør det enklere og billigere å knytte servere til SAN-et, hevder Pat Gelsinger, daglig leder for Intels Digital Enterprise Group.

Den nye programvarepakken for FCoE er nå tilgjengelig på Open-FCoE-nettstedet. Den er utgitt under GPLv2-lisensen og inkluderer en simulator som Linux-utviklere kan bruke til å teste og modifisere programvarestakken til FCoE.

- Vi regner med at åpen kildekodefellesskapet vil benytte denne innledende stakken til å skape pålitelige, standardbaserte FCoE-løsninger for sine kunder, sier Gelsinger.

Det første forslaget til en FCoE-spesifikasjon ble innsendt til den tekniske komiteen for Fibre Channel, T11, av Cisco i april i år. Det er ventet at spesifikasjonen vil bli fullført i løpet av 2008. Koden i programvarepakken Intel nå har gjort tilgjengelig, er basert på en spesifikasjon utviklet av T11 i arbeidsgruppen FC-BB-5.

Til toppen