BEDRIFTSTEKNOLOGI

Åpner trådløs 2 Mb Internett-aksess

Telia Norge tilbyr i samarbeid med Trondheimsselskapet ADCom trådløst Internett i Trondheim fra 1. november med en kapasitet på opptil 2 Mbit pr. sekund.

Frode Eriksen
30. sep. 1999 - 18:00

Det er en avtale mellom Telia Norge og ADCom som gjør det mulig å tilby trådløst Internett i Trønderhovedstaden. Tilbudet rettes i første omgang mot bedrifter, og fra 1. november kan kundene kobles til Internett gjennom trådløs direkte aksess med radiobølger.

Tjenesten kalles for Internet Airborne, basert på to trådløsnode som ADCom vil installere og drifte. Nodene blir de to største i Norge.

Blant argumentene for denne løsningen er rask installasjon hos kunde, mulighet for å endre båndbredde, rask forbindelse til Internett samt pris.

Internet Airborne har allerede før sin offisielle lansering blitt møtt med stor interesse i markedet. Et tilsvarende system er allerede i drift i Oslo, men prosjektet i Trondheim er nye større, sier produktsjef for Internett i Telia, Kjell Arne Øien til digi.no.

Han opplyser at en 1Mb forbindelse kommer på 13.000 kroner per måned. Totalt har Telia til rådighet en kapasitet på 2*54 Mb og har derfor vekstpotensiale for sin nye tjeneste, som prismessig ligger 30-40 prosent under tilsvarende tilbud. Selskapet regner med å kunne få en ny kunde på lufta på under en uke.

- Internettaksess er i dag en tilpasning av Telenors gamle teleløsninger, hvor du er avhengig av de gamle telestandardene for dataoverføring på 64 Kbit/s, 128 Kbit/s og oppover til 2Mbit pr. sekund. Dette er en løsning hvor du må akseptere leveringstid på opptil seks uker for så vel oppkobling som endringer i datahastigheten, og det er en kostbar løsning. Nå er det imidlertid slutt på denne situasjonen når Telia nå kan levere trådløs Internettilgang som ikke er basert på leverandørenes standarder, men på kundens behov, sier Øien.

Øien tror at Internet Airborne etter hvert også vil kunne bli et tilbud for privatmarkedet. Prismessig er tilbudet ikke beregnet for denne gruppen i dag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.