App Store runder to milliarder

Apples mer enn 50 millioner iPhone og iPod touch-kunder tar for seg.

App Store runder to milliarder

Apples mer enn 50 millioner iPhone og iPod touch-kunder tar for seg.

Konkurrentene ble tatt på senga av Apples suksess med nettbutikken App Store, som selger og tilbyr gratis programvare til iPhone og iPod Touch.

I tur og orden har andre mobil- og teknologiprodusenter kastet seg på bølgen med å lage egne salgskanaler for programvare. Men det er langt frem til lederen på området. Og avstanden øker.

I slutten av april i år, ni måneder etter at butikken åpnet, hadde Apples kunder lastet ned over en milliard applikasjoner. En pangstart som satte selv iTunes, verdens største musikkbutikk, fullstendig i skyggen. iTunes brukte til sammenligning fire ganger så langt tid på å nå den samme milepælen.

Denne uken melder Apple at de har rundet to milliarder nedlastinger. Den siste halve milliarden ble unnagjort bare siste kvartal.

Det innebærer at takten fortsetter å øke.

I snitt ble det tidligere lastet ned rundt 4,1 millioner apps daglig. Siste kvartal har dagsraten vokst til hele 6,3 millioner nedlastinger, ifølge AppleInsider.

Ifølge Apple finnes det nå flere enn 85.000 ulike programmer å velge mellom til iPhone. Dessverre er utvalget noe mindre for norske kunder, ettersom tilbudet er differensiert i forskjellige land.

Selskapet oppgir samtidig at det nå finnes over 50 millioner kunder med enten iPhone eller iPod touch. Mer enn 125.000 personer skal ha meldt seg inn i Apples utviklerprogram for iPhone.

    Les også:

Til toppen