Apple åpnet iTunes for Windows

Apple lanserte torsdag Windows-utgaven av selskapets iTunes musikktjeneste og programvare.

Apple lanserte torsdag Windows-utgaven av selskapets iTunes musikktjeneste og programvare.

Som ventet åpnet Apple i går selskapets iTunes Music Store-tjeneste for Windows-brukerne. Dessverre ikke for norske brukere, i hvert fall foreløpig. For å kjøpe musikken, må brukerne oppgi en amerikansk betalingsadresse eller ha et amerikansk kredittkort.

I forbindelse med avdukingen fortale Apple-sjef Steve Jobs at Windows-tjenesten er identisk med den som tilbys Mac-brukerne. Windows-brukerne kan dermed laste opp låtene til tre ulike datamaskiner og et ubegrenset antall iPod musikkavspillere. Den samme spillelisten med sanger kan brennes til CD inntil ti ganger.

Apple har samtidig økt antallet låter tilgjengelig i tjenesten, fra tidligere 200.000 til 400.000 nå. I tillegg tilbys det nå også lydbøker, gavekort og spillelister komponert av kjendiser.

iTunes-programvaren krever ifølge Apple Windows 2000 eller XP.

Arne Odden, daglig leder i Apple Norge, vil overhodet ikke si noe om når iTunes Music Store vil bli åpnet for norske brukere. Han sier at Apple nå vil fokuserer på å hjelpe i gang de amerikanske Windows-brukerne og at selskapet foreløpig har nok med det.

Odden regner med at iTunes vil bli godt mottatt av Windows-brukerne, selv om de har en rekke andre, tilsvarende tjenester å velge mellom.

Til toppen