Apple avslører planer om Tavle-Mac

Fingrene får fritt spillerom på selskapets tavle-PC, som kan bli som en diger iPhone.

Apple avslører planer om Tavle-Mac

Fingrene får fritt spillerom på selskapets tavle-PC, som kan bli som en diger iPhone.

En omfattende 52-siders patentsøknad som ble levert det amerikanske patentkontoret i april i år, gir nytt håp til de som venter på en tavle-basert PC fra Apple.

Søknaden beskriver et omfattende multitouch-grensesnitt for et Mac OS X-basert system.

Skal vi dømme ut fra illustrasjonene som følger med, så dreier det seg trolig om en «iTablet».

- Den fremstår som en stor iPhone med en høykvalitets LCD-skjerm, sier en anonym taiwansk kilde til det australske nettstedet Smarthouse.

Det samme nettstedet hevder at Apple er «svært nære» å sette i gang full produksjon av tavlene, og spekulerer om enhetene kan bli klare i løpet av første kvartal neste år.

Grensesnittet vil ifølge patentsøknaden ha et virtuelt multifunksjonelt tastatur i full størrelse, der flere taster (for eksempel shift og control) kan benyttes samtidig.

Et annet element som tilbys i grensesnittet er en virtuell iPod-kontroll som kan hentes frem ved behov. Kontrollen fungerer som et multifunksjonshjul, og er fra før kjent som styremekanismen i selskapets populære musikkavspillere.

Illustrasjonene i patentsøknaden viser en tavlebasert Mac med et fullt vindubasert-grensesnitt. Vinduene kan forstørres, krympes, flyttes og roteres ved hjelp av ulike fingerbevegelser på skjermen.

Knapper og valg i grensesnittet kan være mindre enn brukerens fingre, og flere knapper kan dessuten være plassert nærme hverandre. For at brukeren likevel skal kunne velge rett knapp vil deler av en kontrollboks kunne forstørres.

Den prisbelønnede designguruen Jonathan Ive listes opp som en av oppfinnerne. Ive er kjent som hoveddesigneren bak en rekke av selskapets suksessprodukter, blant annet iMac, iPod og iPhone.

Patentsøknaden kan leses i sin helhet på nettsidene til Google Patents.

Apple velger i kjent stil å ikke kommentere produkter de ennå ikke har lansert.

Til toppen