Apple bannlyser apper som graver etter kryptovaluta

Slår ned på kryptomining med nye retningslinjer.

Apple bannlyser apper som graver etter kryptovaluta
(Foto: Colourbox/29821326)

Slår ned på kryptomining med nye retningslinjer.

Såkalt kryptomining skjer ofte i det skjulte, noe som er en uting siden det legger beslag på dataressurser. Nå slår Apple ned på fenomenet, for som blant andre Apple Insider oppdaget har Apple bannlyst apper som graver etter virtuelle valuta på sine plattformer.

Selskapet har nå oppdatert sine retningslinjer for apper til å inkludere et avsnitt som sier at applikasjoner ikke har anledning til å bedrive kryptomining i det hele tatt – med mindre prosessen ikke skjer på selve enhetene, men for eksempel via nettskyen.  

Kan fortsatt brukes til transaksjoner

Et annet avsnitt sier at applikasjoner ikke lenger tillates å kjøre ikke-relaterte bakgrunnsprosesser, hvor kryptomining nevnes spesifikt som et eksempel.

Ifølge de nye retningslinjene har apper fortsatt anledning til å legge til rette for kryptovaluta-transaksjoner via godkjente børstjenester, men bare dersom appene tilbys av tjenestene selv. Apper kan også tilby lagring av kryptovaluta, men dette gjelder kun apper fra utviklere som representerer organisasjoner.

I tillegg har kryptovaluta-apper heretter ikke lov til å tilby virtuelle valuta for utføring av oppgaver, som for eksempel nedlasting av andre apper, oppfordring av andre brukere til å laste ned apper, samt posting på sosiale medier.

«Gravingen» etter virtuelle valuta er den prosessen som skjer når man verifiserer nye transaksjoner som legges til den såkalte blokkjeden, noe som krever kompliserte utregninger som tar mye energi og mye dataressurser. I tillegg til at lovlige apper ofte benyttes til virksomheten lages det også mye ondsinnet programvare som brukes til formålet.

Les også: Hackere stjal kryptovaluta ved å utnytte selve kjernen i internett » 

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen